Alla inlägg under december 2008

Av Kristina - 24 december 2008 11:20

Regnage på morgonen här hemm på julafton, lite tråkigt men vad gör man. moa blev superglad för paketen i strumpan och var helt fascinerad av att tomten varit där under natten när hon blundade som hon sa. om jag blundar så kanske tomten kommer igen sa hon, de är ju för goa:-)

vid 12 for vi iväg till henkes syster där vi skulle äta lite julsmörgås och umgås lite med henkes släkt. hann fika lite innan med. sedan vid halv tre bar det av till mina föräldrar, hämtade alvin först med. tittade på kalle där, det är ju tradition men vi tycker nog det är roligare än barnen:-)

sedan kom tomten. moa tyckte det var jättespännande och pratade med honom och kramade honom när han skulle gå, sedan skulle vi försöka se hans renar men vi missade dem:-)

massor med paket böev det till moa, en del till oss med men det är ju roligast för henne. hon fick en ny matta till sitt rum, rosa med askungen, snövit och belle på. den var favoriten. rullade ut den på golvet och låg där hela kvällen:-)

åkte hem vid elva för då var både vi och moa trötta. men en bra dag blev det, dock väldigt halv när vi skulle åka hem.

Av Kristina - 23 december 2008 11:17

Först fick jag iväg och försöka hitta en tomtemask som vi kunde ha på julafton. Klart tomten ska komma och jag hittade en till slut. lite mat och paket till alvin blev det med och så paket som moa skulle få i strumpan.

Sedan hem och göra i ordning hemma för vid 15 kom mamma, pappa och min morbror. vi skulle äta lutfisk hemma hos oss i år så slapp vi åka iväg med moa och alvin två dagar i rad. lite senare kom henkes föräldrar och min bror.

gud vad gott det var med lutfisk hade kunnat äta hur mycket som helst om det inte var för att det inte får plats med så mycket i magen nu för tiden. pappa gjorde traditionsenligt spenapen själv genom att krossaden med en kula i en skål.

sedan var det snack, dricka och julgodis jag och henke gjort. böev inte så sent för det är ju en dag imorgon med.

V24

Av Kristina - 21 december 2008 14:59

Gick in i v 24 igår men glömde ju ta kort så idag tog vi fram kameran. Här kommer en bild på magen som den ser ut nu:-)

Av Kristina - 21 december 2008 14:57

Idag har vi gjort massor av julgodis och pyntat lite här hemma.

Julgodis blev det kolor med smak av lime, ischoklad, rocky road som leila gjort och så choklad blandat med cornflakes. massa mums.

sedan gjorde jag en egen julgrupp, blev mycket nöjd. och så plockade vi in granris som jag gjorde små knippen av och hängde i trappan upp. vi hängde även lite julgranskulor i ris som vi satte i en höganäskruka. så nu är det riktigt juligt här:-)

Av Kristina - 20 december 2008 13:28

Vaknade i natt av att det regna väldigt mycket och blåste. Ush vilket tråkigt väder idag. Vi var en sväng inne i byn och handlade lite och moa är nu hos kusinen och leker. Farmor och farfar ska komma ikväll och äta fisk. man blir så slö i sådant här väder men jag håller i alla fall på att tvätta.

Gick ju in i v 24 idag men som vanligt så glömde vi ta kort på magen i morse. ska försöka komma ihåg att göra det imorgon så ni kan få se.

Av Kristina - 19 december 2008 18:27

Nu har man jobbat sista dagen för detta året, äntligen. Fick lite julklappar av några av föräldrarna, roligt. blir oftast godis men det är ju alltid uppskattat. Har slagit in lite mer julklappar idag med, gjorde de flesta igår. Har två julklappar kvar typ.

Igår var vi med och köpte julgran som moa fick hjälpa till att klä. det var roligt men de flesta kulorna hamnar ju på samma ställe långt ner så man får smygflytta dem lite:-)

Nu ska det bli skönt att bara vara ledig ett tag. skönt för fogarna med känner att dem behöver vila lite. När jag börjar jobba igen går jag in i v 27, gud vad tiden går fort. imorgon är det v 24. magen den växer verkligen nu men nu börjar jag komma in i det igen och tycka att jag är fin, innan kände jag mig bara tjock och pluffsig. nu får ni ha en trevlig helg och fredagkväll alla som läser.

Av Kristina - 18 december 2008 06:41

Igår kväll var det bara att hämta moa på dagis hem och äta lite och göra sig i ordning och iväg till dagis igen för de skulle ha lite sent luciafirande där. alla barnen var utklädda och fick sitta på en liten sen de hade med fröknarna och sjöng julsånger. moa blev ledsen av att alla tog kort det blixtrade ju något hemskt. därför tycker jag det är bra att föräldrarna inte är med på vårt:-) man har ju lite förståelse åt båda hållen när man både är förälder och jobbar inom yrket. men hon fick i alla fall sitta i en av fröknarnas knä så hon satt kvar hela tiden. de var så fina och sjöng bra. sedan var det lite fika och sedan hem igen. moa var dödstrött efter en händelserik dag.

sedan kollade vi lite på bonde söker fru efter moa lagt sig. tyckte dock peter skulle valt peter istället jag tycker ville är lite för mycket och lite för på liksom. men de andra valde väl bra kanske:-) här sitter man och tycker och tänker om deras liv men det är ju det som programmet är till för:-)

Av Kristina - 16 december 2008 19:15

Nu är det 3 dagar kvar att jobba. gud så skönt. idag har man varit trött, jobbade till halv fem. när jag kom hem höll henke på att sätta ihop moas nya säng, en loftsäng. känns lite hög men moa är väldigt duktig på att gå i trappan så vi avvaktar och ser hur det går. om det är för högt så går det att kapa benen lite. ikväll ska vi kolla äntligen hemma jul och jag tror jag ska fixa lite fika snart.

Ovido - Quiz & Flashcards