Alla inlägg under december 2008

Av Kristina - 16 december 2008 19:13

Det har väl varit dagens samtalsämne. Själva låg vi och sov och vaknade med ett ryck av att det mullrade och skakade i hela huset. vi trodde båda det var pannan som kokade och for ner i källaren båda två. men där var det lungt. vi fattade ingenting. när henke kom till jobbet fick han veta att det var jordbävning och ringde och sa det. lite roligt är det dock att få ha varit med om det för det lär ju dröja innan det händer nästa gång.

Av Kristina - 16 december 2008 19:10

Glömde berätta att jag blev tagen av polisen igår. Hade hämtat moa på dagis och skulle upp till maxi och handla. höll inte hastigeheten på 70km där utan körde runt 80, får väl erkänna det:-) och så står det en med gul väst i vägen och vinkar åt mig att köra in på en mindre väg. trodde de skutit någonstans utan att jag sett det men tur hade jag. de skulle enbart kolla körkort, nykterhet och skattemärket. med en lättnadens suck fick jag köra iväg igen. har bara blivit stoppad en gång tidigare och då slapp jag blåsa för det var sådan lång kö och han tyckte jag såg så ärlig ut:-) då var jag också gravid, lustigt.

Av Kristina - 15 december 2008 19:30

Måndag över. bara 4 dagar kvar att jobba:-)

slutade en timme tidigare idag så jag slutade ett för jag har timmar att ta ut innan årsskiftet skönt att komma iväg tidigare. for iväg med moa och handlade och var inne på lindex en sväng och fixade lite julklappar och skulle byta en kofta jag köpt. så svårt att hitta något fint att ha till jul och nyår med en mage. vill inte köpa för mycket som man inte kan ha sedan.

sedan hem och lämna sakerna och få henke med sig till byn för att handla mer julklappar och dricka till nyår. var inne på möbelaffären med för att se om de hade säng och skrivbord till moa men de hade inget.

hem igen så hittade henke en loftsäng på blocket här i olofström för 600kr. for iväg med en gång och köpte den. så imorgon blir det till att sätta ihop den. moa får klättra på en stege upp men går det inte så kapar vi ner den så den inte blir så hög i alla fall. moa ser fram emot den nya sängen.

har också satt upp julgardiner i köket och nya gardiner i moas rum. trött i ryggen och fogarna nu men får skylla mig själv jag kan ju aldrig bara vila.

Av Kristina - 14 december 2008 18:30

Nu är julskinkan klar och det luktar gott i hela huset. ska ha skinksmörgås när henke kommer hem från innebandyn. Har också satt upp jultomtarna som mamma målat genom åren. De är i porslin och nu blev det ännu juligare. mysigt.

Av Kristina - 14 december 2008 11:56

Så var det tredje advent redan. Lite mer än 1 vecka till julafton och vi har inte köpt många julklappar. det får vi göra i veckan eller nästa helg men det lär väl vara så fruktansvärt mycket folk ute i affärena då.

Idag har jag städat ut moas nya rum och flyttat över hennes saker till det rummet. det blev jättebra. ska få en nya säng och skrivbord men vi får leta upp något som passar och så har jag ju köpt lampor, gradiner och matta till henne i julklapp. ska upp med en hylla och lite fotografier med men annars klart. städade hennes andra rum med och plockade fram lite av bebisens saker. tycker det är roligt att hålla på. ska iväg vid 2 idag och träffa dem vi ska fira nyår med och disskutera vad vi ska äta och vart vi ska vara m.m sedan ska henke spela innebandy och då ska jag koka julskinkan tänkte jag och kanske göra limekolan med ikväll. sedan är det snart måndag igen. helgerna går så fort men nu är det bara 5 arbetsadagr kvar sedan är man ledig i 2,5 vecka. skönt.

Av Kristina - 13 december 2008 11:53

Så har ännu en vecka gått med magen och nu går jag in i v 23. tiden går så fort. lite mer än 1 vecka tills vi ska till bm igen och lyssna på hjärtljuden m.m det är så roligt. kul att moa och henke ska följa med då de var ju sjuka förra gången så jag fick gå själv. magen växer i alla fall, tycker den har växt mycket de senaste dagarna. den ligger mycket mer framåt denna gången än vad den gjorde med moa det är väl därför den känns större.

Henke målade det sista i moas rum idag med så nu ska det bara torka sedan är det klart.

var på kalas på kvällen med, henkes systers barn som fyller år så vi var i gränum och firade. god mat och trevligt men jag var trött efter dagen, blir trött så fort nu.

stod och gjorde saffransskorpor och knäck innan kalaset och var på maxi och handlade så jag kan koka julskinkan och göra limekolor med. mums.

Av Kristina - 12 december 2008 11:51

Så var det fredag igen, veckorna går så himla fort. Lucia på dagis idag och vi vuxna lussar ju tillsammans med 5-åringarna. det var roligt. jag var ju pepparkaksgumma och de andra hade roligt åt mig med magen. en väldigt jäst pepparkaksgumma:-)

sedan var vi iväg till nättraby på kvällen för kalas hos henkes bror. trevligt men var inte så förtjust i att åka iväg en fredag kväll. jag är supertrött då och att vara social och trevlig är inte så roligt.

vi tittade på idol där sedan åkte vi hem, kul att kevin vann han var bäst det har vi tyckt hela tiden.

Av Kristina - 11 december 2008 18:48

jag skrev nu. Har inte hunnit denna veckan. Jobbat hela dagarna och är supertrött på kvällarna. Henke har målat om i moas nya rum denna veckan, det rum vi hade som sovrum innan. Det blev lila på väggarna och så ska vi måla garderoberna sedan kan hon flytta in där. har köpt en hel del saker som hon ska ha på sitt rum i julklapp, gardiner, matta, lampa m.m

Idag hade vi drop-in för föräldrarna på jobbet. de fick göra julpyssel, baka pepparkakor med barnen och fika lite. är uppskattat att de får göra lite sådant med barnen på en lätt nivå så de små med kan göra det. så man var ganska mör när man kom hem innan.

Imorgon ska vi fira lucia på jobbet och jag ska vara pepparkaksgumma i vårt luciatåg, kommer se ganska rolig ut med en stor mage:-) men det får man bjuda på. vi har inga föräldrar inbjudna till detta just för att det är för barnen. Det blir så himla stort när föräldrarna ska dit och kraven på barnen stora. tycker det är bra att de inte får komma men det tycker oftast inte föräldrarna. barnen mår bättre att få se utan dem och vi  har bara 5-åringarna som går med oss vuxna i tåget de andra hinner vara med när de blir äldre.

nej nu ska jag slappa framför tv.n

Ovido - Quiz & Flashcards